Image is not available
overweg-allround-tuinaanleg-lavendelborder.jpeg
overweg-allround-tuinaanleg-vijver.jpeg
overweg-allround-tuinaanleg-blokhut.jpeg
overweg-allround-tuinaanleg-grondwerk.jpeg
overweg-allround-tuinaanleg-grassenborder.jpeg
previous arrow
next arrow

schep-icoon

Vanaf de basis vakkundige tuinaanleg

Nadat eerst goed is nagedacht over het tuinontwerp, de inrichting en de beplanting kan de tuin daadwerkelijk aangelegd worden. Als allround hovenier is Overweg gespecialiseerd in álle buitenklussen. Wij werken met moderne machines en gereedschappen zodat de aanleg
vakkundig en efficient worden uitgevoerd. Het gebruik van duurzame materialen is voor ons een standaard gegeven. Wij zorgen er voor dat uw tuin gezien mag worden!

Grondwerk en drainage
Een mooi aangelegde tuin begint vaak bij goed grondwerk. Egaliseren en een goede afwatering is van crusiaal belang maar ook kunt u bij grondwerk denken aan rioleringswerkzaamheden, bekabeling voor electra,
het trekken van leidingen voor beregeningssysteem of voor plaatsing van een buitenkeuken. Voor alle soorten grond- en graafwerkzaamheden kunt u ons inzetten.

Bestrating
Een essentieel onderdeel van een mooie tuin is de bestrating. Wij werken met diverse soorten en kleuren sierbestrating, natuursteen, klinkers en tegels ook in combinatie met o.a. houten vlonders, grind of graszoden. Overweg Allround heeft ruime ervaring in het bestraten van tuinen, opritten en bedrijfsterreinen en kan u daarom uitstekend advies geven over de te gebruiken steensoort. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het herbestraten van uw tuin.
Gemetselde of gelijmde muurtjes worden steeds meer een onderdeel van de tuin. Handig als bankje maar ook functioneel om hoogtes mee op te vangen. Neem contact op voor een vrijblijvend tuingesprek.

Beplanting
Planten, struiken en hagen zijn de sfeermakers van de tuin. Heeft u voorkeur voor een bepaalde plant of kleur? Wij houden rekening met uw wensen, de grondsoort en eigenschappen van de planten zoals de periode waarin ze bloeien, de kleur, de standplaats, structuur van blad, hoogte etc. en bieden u een volledig groeiseizoen garantie. Met Overweg Allround bent u gegarandeerd beter af!

Bomen
Overweg is specialist op het gebied van bomen. Zieke of te grote bomen vormen soms een gevaar voor hun omgeving. Toch is kappen in zo’n geval zeker niet de enige oplossing. Denk ook eens aan het snoeien, toppen, verplanten of verstevigen van uw bomen. Wij hebben hiervoor speciaal materieel en komen zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Wanneer een boom toch gekapt moet worden, doen wij dit inclusief het verwijderen van de stronk, versnipperen van takken en afvoeren van stammen. Jonge bomen en bossages planten wij op een verantwoorde manier aan. Onze ervaren hoveniers nemen graag de mogelijkheden met u door.

Graszoden leggen
Wij egaliseren de ondergrond, passen bodemverbetering toe en leggen gezonde graszoden zodat u dezelfde dag een mooie groene grasmat hebt liggen.

Vijver en waterpartij
Vijvers en waterpartijen zorgen voor levendigheid in de tuin. Of het nu gaat om zwemvijvers, koivijvers of gemengde vijvers, de aanleg ervan is maatwerk. De vorm en afmeting moet in verhouding zijn met de tuin maar ook de beplanting en inrichting moet in orde zijn voor een goede biotoop in de vijver. Overweg Allround heeft de kennis en ervaring. Wij plaatsen uw vijver met uiterste precisie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend informatie.

Erfafscheiding
Een schutting zorgt voor privacy en geeft de grenzen van uw grond aan. Afscheidingen van levend materiaal, zoals een haag of een schutting van wilgentenen, zorgen voor een hele andere uitstraling dan
bijvoorbeeld een schutting van hout of beton. We plaatsen uw schutting, haag of gaaswand altijd uitgelijnd, waterpas en stevig verankerd. Sierhekwerk maken wij in eigen beheer en precies op maat

Houtwerk in de tuin
Een tuinhuis is multifunctioneel. Als extra zit, als speelplaats voor de kinderen of opslagplaats voor materiaal. Priëel, tuinhuis, veranda, carport, blokhut, wat u maar wilt. Wij plaatsen het stevig en solide en maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Ook kunnen wij verschillende timmerwerkzaamheden uitvoeren zodat u precies krijgt wat u wilt. Uw tuin wordt een plaatje!

Beregeningssysteem
Bomen en planten hebben naast goede aarde en voeding ook regelmatig water nodig. U kunt zelf sproeien, maar u kunt het ook overlaten aan een sproei-installatie in uw tuin. Ons uitgangspunt is een installatie 0aan te leggen die volledig aan uw wensen en uw budget tegemoet komt en een probleemloze werking ervan. Een beregeningssysteem is een uitkomst voor uw tuin.

Verlichting
Verlichting maakt uw tuin echt af. Tijdens zomeravonden genieten van de sfeervolle ambiance die de tuinverlichting kan brengen. Maar ook uit veiligheidsoverwegingen of bijvoorbeeld effectieve verlichting van de oprit. Hoveniersbedrijf Overweg Allround kan alles voor u leveren en aanleggen inclusief het grondwerk. Da’s wel zo makkelijk!

> tuinaanleg
> tuinonderhoud
> specials

Drainage en beregening

Water speelt een belangrijke rol in uw tuin. Goede afwatering is van crusiaal belang. Wij adviseren u graag over goede drainage bij te veel water en beregeningssystemen bij te weinig water.
Neem contact met ons op >

overweg-serviceplus-drainage-en-beregening

Electra in uw tuin

Verwarming, mooie verlichting of
een heerlijke tuinkeuken >

Breng uw tuin tot bloei
Neem contact op voor een vrijblijvend tuingesprek >